Bug - units are stuck on bridges

ImageNeed any help? Do you have a problem? Ask us! We will help you!
Post Reply
User avatar
Bogdan
Posts: 90
Joined: 25 Feb 2017, 17:26
Location: Kyiv, Ukraine

Bug - units are stuck on bridges

Post by Bogdan »

Hello) Recently I've encountered a strange bug which I haven't seen before: units are stuck in the middle of a bridge and don't go forward or backward. This issue occurs spontaneously in original EE2 scenarios after 20-30 minutes of playing (epochs and units can also be different). And that's strange, because I don't remember anything like that not so long ago :(
Spoiler
Bug.jpg
Bug.jpg (564.8 KiB) Viewed 300 times
May be one of the recent monthly updates might cause the problem

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7916
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Dr.MonaLisa »

Blaming updates for things like this was actually described here: viewtopic.php?p=25548#p25548

There were never changes applied to units pathing or things like this. if something was done, then would be listen on the changes log.

Regarding this "bug", I remember it always happening from time to time. The best solution is always building bridges by moving the road over the river. Then the terrain on sides of the bridge gets "changed" for better units pathing.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
User avatar
Bogdan
Posts: 90
Joined: 25 Feb 2017, 17:26
Location: Kyiv, Ukraine

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Bogdan »

May be that's the game's fault, I'm not arguing. You're right it should had got some bug fixes. My favorite bug is M18 Hellcat rotating its turret like crazy while shooting) Actually, that's the reason I never produce them, 'cause it hurt my eyes a little bit))
Regarding these lagging bridges — thank you for the advice. Recently thanks to you I've discovered the way do destroy bridges (such a shock for me, playing EE2 for a decade), so the problem is insignificant now.
User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7916
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Dr.MonaLisa »

I wonder if it's only M18 suffering this bug, or also other units? Could be that some animation or turret point is missing. If I don't forget I'll check it.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
User avatar
Bogdan
Posts: 90
Joined: 25 Feb 2017, 17:26
Location: Kyiv, Ukraine

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Bogdan »

Never seen wrong animation of other units (at least, in original EE2). M18 is totally unique here
User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7916
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Dr.MonaLisa »

WTF
Screenshot 2020-10-20 165640.png
Screenshot 2020-10-20 165640.png (75.99 KiB) Viewed 264 times
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
User avatar
Bogdan
Posts: 90
Joined: 25 Feb 2017, 17:26
Location: Kyiv, Ukraine

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Bogdan »

Lol, you found an easter egg :lol:
User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7916
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Bug - units are stuck on bridges

Post by Dr.MonaLisa »

Doesn't seem like it's the problem though. It's something in DDF :/

EDIT:
Egyptian tank has the same bug. Can you confirm it, please?

Added after 1 hour 20 minutes 47 seconds:
OK, bug fixed as for 1.5.8 release.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
Post Reply

Return to “Help, Questions & Problems. Empire Earth II Support.”