Skirmish - Game peace

ImageImageTalking about Modding for EE2 and EE2 AOS. New maps, patches, programs and Multiplayer scenarios.
User avatar
Danijel
Posts: 19
Joined: 12 Sep 2014, 11:24

Skirmish - Game peace

Post by Danijel » 12 Sep 2014, 05:07

Yo!

Hopefully this is in right section, if not, my bad Image


Was anyone successful in changing skirmish game peace to less than 0.25 or more than 3.00?

Is this possible and if so, how?

Forcing game trough config or any other (direct)modding will simply restart setting to its default lowest or it's highest value.

google is helpless regarding this issue  Image


Cheers!
D.


User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7563
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Skirmish - Game peace

Post by Dr.MonaLisa » 12 Sep 2014, 08:23

Hi.
First of all - I haven't tried it, and I don't know if it works.

If you're using Unofficial Patch 1.5 you can edit file: zips\db_150.zip\db\UI\dbwidget_f5.csv
If you're not using Unofficial Patch 1.5 this file is in: zips\db.zip\db\UI\dbwidget_fe.csv
(For EE2: The Art of Supremacy it is in zips_ee2x\EE2X_db_150.zip)

Open dbwidget_f5.csv with Notepad (Notepad++ recommeneded) - please DO NOT use Microsoft Excel to it. Find line:

Code: Select all

fe_gamesettings_bdSpdProdMod,FloatEditText,fe_gamesettings_tourn_panel,0,fe_gamesettings_bdSpdPdMod_lbl,SourceURTargetUL,,,10,0,0,0,64,32,spr_fe_textfield_small,wfs_fe_copper_inset,,,LeftMid,10,0,,tt_fe_gameset_bldSpdProdMod,,0,,"""tileUV min=0.25 max=3.0"""
As you can see there are "min=0.25" and "max=3.0" - change these values in all lines below and save changes.

I hope it works in game. Please let me know about results Image
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
Danijel
Posts: 19
Joined: 12 Sep 2014, 11:24

Re: Skirmish - Game peace

Post by Danijel » 12 Sep 2014, 14:15

Oi,

Thx for reply Image nice work btw.


I have tried that, also you have one at ..\zips\db\db\UI\dbwidget_fe.csv .
Adding same code to cfg also wont do the trick (cfg loads ee code if im not wrong?).

Is it possible that restriction is in executable itself?
Tho I don't see point of that.

Cheers,
D.

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7563
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Skirmish - Game peace

Post by Dr.MonaLisa » 12 Sep 2014, 14:48

Code: Select all

Is it possible that restriction is in executable itself?
Everything is possible, but how it worked when you edited dbwidget_fe.csv (dbwidget_f5.csv) file? Were you able to set values lower/higher than 0.25/3.0 or not?

Code: Select all

Adding same code to cfg also wont do the trick (cfg loads ee code if im not wrong?).
What code? Config.cfg file reads only values defined in that file. You can't add the other code (from the other EE2 files) to it. It's also possible that the code defined in config.cfg should be added to myconfig.cfg instead. I'll ask DomDom (from the Department of Mods) to test it.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
Danijel
Posts: 19
Joined: 12 Sep 2014, 11:24

Re: Skirmish - Game peace

Post by Danijel » 12 Sep 2014, 15:21

Soz for misunderstanding, code as;

Code: Select all

// advanced game setting modifiers - configs to set their base values
//s_baseBuildTimeProduceMod = 1.0
//s_baseBuildTimeConstructMod = 1.0
//s_baseBuildCostMod = 1.0
//s_baseDamageMod = 1.0
//s_baseEpochUpCostMod = 1.0
//s_baseTechPtGatherRateMod = 1.0
//s_baseCaptureResistanceMod = 1.0
//s_baseConversionResistanceMod = 1.0
//s_baseTechResearchTimeMod = 1.0
//s_baseMovementSpdMod = 1.0
//s_baseHitPointMod = 1.0
//s_baseResGatherRateMod = 1.0
If you change(force) numbers on any csv(cfg) file, nothing will happen. It will restart it to it's def. min/max value(s) when ingame.

To clarify csv changes;
change default minimum of 0.25 to lesser number, nothing changes ingame
change default maximum of 3.00 to bigger number, nothing changes ingame.

There is 3 or more files where fe_gamesettings_*Mod is, have changed them all, still no effect.

Cheers,
D.

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7563
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Skirmish - Game peace

Post by Dr.MonaLisa » 12 Sep 2014, 16:42

OK, I tested and it seems to work... maybe not for everything.
Test, where all values are 3.0:
https://forum.ee2.eu/oldpics/o-NpLKZhG.jpg
https://forum.ee2.eu/oldpics/o-xGi86Ng.jpg

Test, where all values are 20.0:
https://forum.ee2.eu/oldpics/o-3qRGG8d.jpg
https://forum.ee2.eu/oldpics/o-2ZdWimq.jpg

As you can see the health and costs of units changed, so it works fine...

Please tell me again: Are you're using Unofficial Patch 1.5? You're modding EE2: AOS?
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
Danijel
Posts: 19
Joined: 12 Sep 2014, 11:24

Re: Skirmish - Game peace

Post by Danijel » 12 Sep 2014, 16:53

This is relay weird.

No mods installed, plain game and your patch, ofc with 1.20 patch for AoS install.

I presume you have changed only dbwidget_f5.csv ,one that you mentioned in your 1st post?

Cheers,
D.

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7563
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Skirmish - Game peace

Post by Dr.MonaLisa » 12 Sep 2014, 17:00

Did you install EE2: AOS after 1.5, or AOS before 1.5? Install 1.5 again, then open just file:
zips_ee2x\EE2X_db_150.zip\EE2X_db\UI\dbwidget_f5.csv

You can replace your file with this one (I changed 0.25 to 0.01, and 3.0 to 200.0):
http://goo.gl/gpJItt

I hope it helps.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
Danijel
Posts: 19
Joined: 12 Sep 2014, 11:24

Re: Skirmish - Game peace

Post by Danijel » 12 Sep 2014, 17:26

Thx for your effort. I did make change in same file.

It's still the same. I will try with reinstalling it, tho i didn't get installation route.

This is an update from version 1.0 (or newer) to 1.5. You don't have to install any previous patches!
Unfortunately, the patch is currently incompatible with the other Empire Earth II mods.
Do you want to say that patch is installed on ee2 and not aos addon? I never saw how it's should be installed.

From your test I see that trick is working. Which is cool Image

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7563
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Skirmish - Game peace

Post by Dr.MonaLisa » 12 Sep 2014, 17:29

No no, AoS is an expansion pack, and for sure it's supported:

Code: Select all

- The patch supports: Empire Earth II, and it's expansion pack: Empire Earth II: The Art of Supremacy.
However if you installed EE2, then 1.5, then EE2: AOS, then AOS overwrited 1.5 files, and you have to install 1.5 again.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

Post Reply

Return to “EE2 files, modding, maps, testing, etc.”