EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2014+)

ImageImageTalking about Modding for EE2 and EE2 AOS. New maps, patches, programs and Multiplayer scenarios.
gnleugim
Posts: 15
Joined: 15 Jun 2015, 11:24

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by gnleugim » 05 Aug 2015, 21:36

it does, I believe, using the

Code: Select all

s_TerritoryTilesPerTerritory = 1200
code, or at least I was told so, when I complained about the Realistic Mod territory size on EE heaven. And I saw differences back then.


User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7478
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by Dr.MonaLisa » 26 Aug 2015, 17:04

Minor update 154004 has been released!
Most important changes:
- Fixed Launcher crashes on systems with Chinese and Korean language.
- Support chat displays now the time depending on your time zone.
- Some other launcher fixes, not really significant (for example a message box before opening the custom screen resolution generator when needed).

This is an optional update, and the Launcher won't inform you about this update, because it's not needed if you use 1.5.4.003 already, and if the launcher doesn't crash.
If you want to install the update anyway, please simply click: (Click)
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
ISE9
Posts: 3
Joined: 30 Aug 2015, 11:24

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by ISE9 » 30 Aug 2015, 23:39

I'm having issues with team placement. No matter what it seems that my teammates get placed as close to the enemy as possible. Is it possible to fix this?

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7478
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by Dr.MonaLisa » 30 Aug 2015, 23:43

Hi. Did you check option: Game -> Team Placement? If yes, but it's still bad, then unfortunately I'm not able to fix it Image These options are hardcoded Image
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
ISE9
Posts: 3
Joined: 30 Aug 2015, 11:24

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by ISE9 » 30 Aug 2015, 23:50

Yes i have tried it both enabled and disabled. Very strange. I guess all I can do is to disable it and restart the match until I get a good placement... Thanks anyway.

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7478
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by Dr.MonaLisa » 30 Aug 2015, 23:53

You can also create a custom map, and set starting positions, but well... then the map is the same every game, and it requires some time to create it Image
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
ISE9
Posts: 3
Joined: 30 Aug 2015, 11:24

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by ISE9 » 31 Aug 2015, 00:28

Can I select starting points for each team you mean? In that case it could be 10 different starting points to choose from depending on the team i select, right?

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7478
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by Dr.MonaLisa » 01 Sep 2015, 18:24

I don't think you can select starting positions for each team, but they are set by order, I mean: Starting position 1 is Slot 1, starting position 9 is Slot 9. So you could make a map with 5 starting positions on North, and 5 starting positions on South. After that when you host a game, you can put AI players since slot 6, so they will be on the other side of the map.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

User avatar
lukwerty
Posts: 397
Joined: 11 Sep 2010, 11:21

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by lukwerty » 04 Sep 2015, 14:24

So Mona, I would like to play AoS for the first time but for some reason it appears to me a debug, more specifically a unhandled exception when my game is about to start. What should I do?

Also, I've uninstalled and reinstalled ee2 but still it does not work.

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 7478
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: EE2, EE2X - Empire Earth II - Unofficial Patch 1.5 (2015)

Post by Dr.MonaLisa » 04 Sep 2015, 14:40

@lukwerty, we will solve it on the support chat, however the information about Unhandled Exception crashes is in the third post, "Known Bugs & Solutions" -> "Unhandled Exception".
Most likely you installed EE2: AOS after 1.5, and then didn't install 1.5 again.

EDIT:
I checked logs, you have status: "Ignored EE2X Not installed warning", so you have not EE2: AOS installed.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains

Post Reply

Return to “EE2 files, modding, maps, testing, etc.”