Empire Earth Multiplayer cuts out

ImageNeed any help? Do you have a problem? Ask us! We will help you!
Post Reply
Cory1985
Posts: 16
Joined: 20 Jan 2021, 08:51

Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Cory1985 »

Hi Mona Lisa,

Me(Australia) and a friend in NZ have tried the last two nights to play multiplayer with each other and i keep getting this error message when game cuts out:

"Node 1(cory85) went out of sync on tick 63622 Time(2753.281738). :(
Attachments
IMG-20210530-WA0008.jpg
IMG-20210530-WA0008.jpg (124.05 KiB) Viewed 78 times

User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 8071
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Dr.MonaLisa »

Hi Cory.

Did you play normal EE2 or EE2: AOS?

The Out of Sync error might occur when any player is trying to use memory hacks (like game trainer). Did any of you tried some program like this, for example to increase population limits?

Did you play EE2 with your friend before, or it's the first time?

Could you and your friend, please click on this link: empireearth2://GenerateMD5Checksums-Rep ... nd-EndNick ?

It will ask to start the launcher, it will generate the Installation Validation report and open a new link in web browser. Please copy that link and paste to this topic (from both of you, or at least from you for a good start), so I'll see if there's everything OK.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
Cory1985
Posts: 16
Joined: 20 Jan 2021, 08:51

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Cory1985 »

Dr.MonaLisa wrote: 31 May 2021, 12:02 Hi Cory.

Did you play normal EE2 or EE2: AOS?

The Out of Sync error might occur when any player is trying to use memory hacks (like game trainer). Did any of you tried some program like this, for example to increase population limits?

Did you play EE2 with your friend before, or it's the first time?

Could you and your friend, please click on this link: empireearth2://GenerateMD5Checksums-Rep ... nd-EndNick ?

It will ask to start the launcher, it will generate the Installation Validation report and open a new link in web browser. Please copy that link and paste to this topic (from both of you, or at least from you for a good start), so I'll see if there's everything OK.
ee2 AOS

hmm no but i did mod resources to limited and not unlimited. I also changes some AIP files.

https://ee2.eu/validator/?viewreport=20 ... end.report
User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 8071
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Dr.MonaLisa »

If you modified game files, then both of you need exactly the same files in your game folder.

You can both click on the link I provided to confirm it.

It's also possible that there is a bug in the AIPs files that you have modified. I would recommend to first try to play EE2: AOS Multiplayer on unchanged version (like normal 1.5) and see if there's any difference.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
Cory1985
Posts: 16
Joined: 20 Jan 2021, 08:51

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Cory1985 »

Thanks Mona Lisa, my friend has gone to sleep but I will try that now without mods. thanks
User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 8071
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Dr.MonaLisa »

I just checked your Installation Validation report. It has many modified files.

I would recommend to install EE2 in a new folder (clean EE2+AOS+1.5) and use that for few days. If the problem doesn't occur, then unfortunately it's something wrong with your modified files.

Let's observe for few days if someone else reports similar problems.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
Cory1985
Posts: 16
Joined: 20 Jan 2021, 08:51

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Cory1985 »

Fixed :) did a fresh install of EE2AOS plus 1.5 and then added the modded files. Thanks for all your help
User avatar
Dr.MonaLisa
High Representative
Posts: 8071
Joined: 17 Jun 2010, 11:21
Location: Poland

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Dr.MonaLisa »

Glad that it works. However, I'm worried that there might be more problems than this :( Editing AIP files is dangerous. The AI players might stop at random times or crash the game fully if there's any mistake or bad "block". Anyway, let's hope it will be fine.
Best regards,
Dr.MonaLisa
Ministry of Game Affairs
Department of Control and Complains
Cory1985
Posts: 16
Joined: 20 Jan 2021, 08:51

Re: Empire Earth Multiplayer cuts out

Post by Cory1985 »

Thanks, I will let you know.
Post Reply

Return to “Help, Questions & Problems. Empire Earth II Support.”